• 12gold-facts-2
  • 1 49
Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας; Πατήστε εδώ

Αγορά Χρυσού

Άνοδος της τιμής του χρυσού 

Αγορά ΧρυσούΓιατί είναι η τιμή χρυσού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα? Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες που επηρεάζουν την αξία του χρυσού στην ελεύθερη αγορά. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι παράγοντες που συνετέλεσαν στην σημερινή ανοδική τιμή του χρυσού:

  

  • Η οικονομική κρίση - Όταν το δολάριο εξασθενεί η τιμή του χρυσού ανεβαίνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γενικότερη αστάθεια των νομισμάτων και η ανασφάλεια προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του χρυσού.
  • Η τιμή χρυσού και πετρελαίου είναι συνδεδεμένες - Οι παραγωγοί πετρελαίου συχνά αγοράζουν χρυσό για να διασφαλίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Επειδή οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν αυξήσει τα κέρδη τους τα τελευταία χρόνια, έχουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν χρυσό. Αυτό αυξάνει τη ζήτηση για χρυσό και με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση της τιμής του χρυσού.
  • Η πρόσφατη μείωση στην παραγωγή χρυσού - Υπήρξε πρόσφατα μια μείωση της παραγωγής χρυσού. Αυτό οδήγησε σε μείωση της προσφοράς χωρίς αντίστοιχη μείωση της ζήτησης. Ως εκ τούτου η μειωμένη προσφορά σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση οδήγησαν σε περεταίρω αύξηση της τιμής του χρυσού.

  

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας 

Όσο περισσότερο ένα άτομο γνωρίζει την αξία του χρυσού του, τόσο πιο πιθανό είναι να βρει έναν τίμιο αγοραστή και να πάρει την καλύτερη δυνατή τιμή για τα  χρυσά του αντικείμενα. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι ένα κόσμημα 14-καράτια χρυσού είναι 100% χρυσό. Μόνο το 58,3% από αυτό είναι χρυσός. Η ποσότητα του χρυσού σε ένα κόσμημα 10-καράτια θα είναι ακόμη λιγότερη, περίπου 41%. Η τιμή και η αξία ενός κοσμήματος επομένως διαμορφώνεται με βάση το πόσο χρυσό πραγματικά περιέχει. Πολλοί καταναλωτές πληρώνονται για τον χρυσό τους σε εξευτελιστικές τιμές.

Αν έχετε μια ζυγαριά κουζίνας, ζυγίστε το χρυσό σας στο σπίτι, σημειώστε τα καράτια που είναι σφραγισμένα στο κόσμημα, ελέγξτε τις τελευταίες τιμές χρυσού ανά ουγγιά και κάντε τον υπολογισμό. Αυτό στη συνέχεια θα σας δώσει μια ιδέα της αξίας. 

 

 

Συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία αγοραστή χρυσού 

Αποφύγετε όποιον δεν έχει ως αποκλειστική εργασία την αγορά χρυσού. Ένα κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων ή ένα καθαριστήριο που αγοράζει τώρα χρυσό δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.  

Η Χρυσή Τιμήείναι η μοναδική Ελληνική εταιρία μέλος του διεθνή οργανισμού Jewelers Vigilance Committee (JVC). Ως μέλος του JVC δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε την ηθική και την ακεραιότητα της βιομηχανίας χρυσού με τις επιχειρηματικές πρακτικές μας, ώστε να αισθάνεστε σίγουροι όταν χρησιμοποιείτε  τις υπηρεσίες μας. 

Διατηρούμε την υπ’ αριθμόν άδεια 1020/677740/Δ/1-α για την αγορά κοσμημάτων και λειτουργούμε σύμφωνα με τοΕλληνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο. Κάθε συναλλαγή γίνεται με καθ' όλα σύννομες διαδικασίες και απόλυτα διαφανείς όρους ούτως ώστε να διασφαλίζονται και να κατοχυρώνονται νομικά και οι δύο συναλλασσόμενες πλευρές. 

Όλοι οι εκτιμητές μας είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν με απόλυτη ακρίβεια τα αντικείμενά σας. Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε την πιο δίκαιη τιμή για τα κοσμήματά σας.

  

Καλέστε μας και πάρτε τα χρήματά σας άμεσα!

Σε εμάς ο χρυσός σας παίρνει αξία